Tara Winter opening

Mesto gde počinje čarolija

Svi koji jednom dođu na Taru uvek joj se vraćaju, i Tara je mesto gde počinje lepota. Ovako svi opisi Tare počinju i možemo zaključiti da je sve i rečeno.

Međutim, Tara je možda i nepravedno zapostavjena kao planinsko klimatsko oporavilište, odnosno putnici pored nestvarne lepote u kojoj bivaju zagledani svo vreme i ne primećuju blagodetni uticaj Tara na njhovo zdravlje.

Klima Tare pripada tipu kontinentalne planinske klime, sa nešto više vlage.
Za Taru su karakteristična umereno topla leta sa neznatnim razlikama u padavinama u ekstremnim mesecima.

Na klimu ovog područja veliki uticaj ima front sučeljavanja toplog vazduha sa juga i hladnijeg sa severa, pa uslovljava česta kolebanja temperature i nestabilno vreme. Najkišovitiji period je proleće, prvi sneg se javlja u oktobru, a poslednji u aprilu. Prosečna debljina snežnog pokrivača je 100 cm.

Vazduh po svom kvalitetu i čistoći na ovom području predstavlja kapitalnu vrednost, pa je njegova zaštita jedan od glavnih zadataka planinskog uređenja područja. Smanjen sadržaj O2 u jedinici zapremine dovodi organizam u stanje kada je primoran da udiše veće količine vazduha, što ubrzava cirkulaciju, metaboličku aktivnost, poboljšava krvnu sliku i povoljno deluje na respiratorni sistem.

Online rezervacija

Budite deo našeg tima!